Žampiony se smetanou
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka polohrubá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
0.5 l |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
750 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony několikrát omyjeme, neloupeme je.
- Rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě a podle potřeby mírně podlijeme.
- Když houby změknou, odstraníme pokličku, zredukujeme šťávu a přilijeme smetanu s moukou. Necháme krátce povařit.
- Podáváme jako přílohu k telecí pečeni nebo jako samostatný pokrm.