Omáčka ke studené rybě
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sardelová pasta |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 1 porce
- V malém kastrole rozpustíme máslo (30g), přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar a vymícháme dohladka. Odstavíme z plotny.
- V míse utřeme máslo se žloutky a postupně vmícháme vychladlou kaši. Omáčku ochutíme pepřem, citronovou šťávou, sardelovou pastou a nasekanou petrželkou.