Omáčka ke studené rybě

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 130 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sardelová pasta 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V malém kastrole rozpustíme máslo (30g), přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar a vymícháme dohladka. Odstavíme z plotny.
  2. V míse utřeme máslo se žloutky a postupně vmícháme vychladlou kaši. Omáčku ochutíme pepřem, citronovou šťávou, sardelovou pastou a nasekanou petrželkou.