Zapečené bruschetti
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
6 ks |
Salám Mortadela |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Veka |
8 krajíc |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Jemně je nakrájíme a spolu s oloupaným, nakrájeným česnekem je vložíme do misky. Vše zakapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku. Vše promícháme.
- Plátky veky nasucho opečeme, rozdělíme na ně připravenou rajčatovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme pod gril zapéci dozlatova.
- Hotové topinky ozdobíme snítkou bazalky a plátkem rajčete.