Zapečené bruschetti

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 6 ks
Salám Mortadela 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Veka 8 krajíc
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Jemně je nakrájíme a spolu s oloupaným, nakrájeným česnekem je vložíme do misky. Vše zakapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku. Vše promícháme.
  2. Plátky veky nasucho opečeme, rozdělíme na ně připravenou rajčatovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme pod gril zapéci dozlatova.
  3. Hotové topinky ozdobíme snítkou bazalky a plátkem rajčete.