Gratinované hříbky Parisienne

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hříbky čerstvé 300 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 3 ks
Smetana 16% (pochoutková) 100 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a smetanou. Povaříme do zhoustnutí.
  2. Směs osolíme, přidáme utřený česnek, pepř, muškát a nasekanou petrželku. Vše ještě krátce povaříme a necháme vychladnout.
  3. Do připravené směsi zamícháme žloutky, rozdělíme ji do čtyř zapékacích misek, posypeme sýrem a zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.