Gratinované hříbky Parisienne
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hříbky čerstvé |
300 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
3 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
2 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a smetanou. Povaříme do zhoustnutí.
- Směs osolíme, přidáme utřený česnek, pepř, muškát a nasekanou petrželku. Vše ještě krátce povaříme a necháme vychladnout.
- Do připravené směsi zamícháme žloutky, rozdělíme ji do čtyř zapékacích misek, posypeme sýrem a zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.