Pekařské závitky

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Citrony 1 ks
Filé z aljašské tresky 800 g
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Kmín celý 1 špetka
Křen 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam uzený 45% 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce filé osolíme, poklademe plátky slaniny, potřeme hořčicí a posypeme nastrouhaným křenem. Filety zarolujeme a obalíme v mouce smíchané s paprikou, kmínem a pepřem. Vložíme do pekáčku vymazaného olejem a zapečeme.
  2. Potom závitky zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu zapéci dozlatova.
  3. Podáváme s dílkem citronu a vařenými bramborami, posypanými nasekanou petrželovou natí.