Pekařské závitky
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Citrony |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
800 g |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 špetka |
Křen |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam uzený 45% |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce filé osolíme, poklademe plátky slaniny, potřeme hořčicí a posypeme nastrouhaným křenem. Filety zarolujeme a obalíme v mouce smíchané s paprikou, kmínem a pepřem. Vložíme do pekáčku vymazaného olejem a zapečeme.
- Potom závitky zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu zapéci dozlatova.
- Podáváme s dílkem citronu a vařenými bramborami, posypanými nasekanou petrželovou natí.