Fiskkaggen - švédský gratin z ryby
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé uvaříme v osolené vodě, vykostíme a jemně nasekáme. Promícháme s měkkým máslem, osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ, kopr, petrželku, žloutky a pevný sníh z bílků. Vše zlehka promícháme.
- Směs rozprostřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zapečeme v rozpálené troubě.