Fiskkaggen - švédský gratin z ryby

Ingredience


Filé z aljašské tresky 600 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé uvaříme v osolené vodě, vykostíme a jemně nasekáme. Promícháme s měkkým máslem, osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ, kopr, petrželku, žloutky a pevný sníh z bílků. Vše zlehka promícháme.
  2. Směs rozprostřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zapečeme v rozpálené troubě.