Telecí steak á la Mode
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Hříbky čerstvé |
2 ks |
Játra kuřecí |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
4 polévková lžíce |
Telecí kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na steaky, mírně naklepeme, osolíme a opečeme na rozpáleném másle. Maso dáme do zapékací mísy.
- Do výpeku nalijeme smetanu, přidáme jemně nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájená játra a hříbky, osolíme a krátce povaříme.
- Do omáčky přidáme nasekanou petrželku a hrášek, přelijeme s ní steaky, posypeme sýrem a zapečeme pod grilem.
- Podáváme s vařenými bramborami a salátem.