Telecí steak á la Mode

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 2 polévková lžíce
Hříbky čerstvé 2 ks
Játra kuřecí 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 4 ks
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 4 polévková lžíce
Telecí kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na steaky, mírně naklepeme, osolíme a opečeme na rozpáleném másle. Maso dáme do zapékací mísy.
  2. Do výpeku nalijeme smetanu, přidáme jemně nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájená játra a hříbky, osolíme a krátce povaříme.
  3. Do omáčky přidáme nasekanou petrželku a hrášek, přelijeme s ní steaky, posypeme sýrem a zapečeme pod grilem.
  4. Podáváme s vařenými bramborami a salátem.