Nákyp z ovesných vloček s ořechy
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
150 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
1 hrst |
Jablka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
500 ml |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Ovesné vločky |
300 g |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko uvedeme do varu, přidáme lžíci másla, sůl a zavaříme ovesné vločky. Uvaříme hustší kaši, promícháme ji a necháme vychladnout.
- Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
- Oloupané jablko nakrájíme na kostičky a spolu s hrozinkami a nasekanými ořechy přidáme do kaše. Vmícháme sníh z bílků, utřené žloutky a citronovou kůru. Vše dobře promícháme.
- Směs rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a v horké troubě zapečeme.