Nákyp z ovesných vloček s ořechy

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 1 hrst
Jablka 1 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 500 ml
Ořechy vlašské 1 hrst
Ovesné vločky 300 g
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko uvedeme do varu, přidáme lžíci másla, sůl a zavaříme ovesné vločky. Uvaříme hustší kaši, promícháme ji a necháme vychladnout.
  2. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  3. Oloupané jablko nakrájíme na kostičky a spolu s hrozinkami a nasekanými ořechy přidáme do kaše. Vmícháme sníh z bílků, utřené žloutky a citronovou kůru. Vše dobře promícháme.
  4. Směs rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a v horké troubě zapečeme.