Zapékaná zeleninová směs

Ingredience


Brambory 2 ks
Kapusta hlávková 1 ks
Kedlubna 2 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 5 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 3 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou kapustu rozčtvrtíme, očistíme brambory, mrkev a kedlubny a vše uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout.
  2. Brambory rozšťoucháme, zpracujeme se smetanou a měkkým máslem, přidáme žloutky a nasekanou zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
  3. Směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se 2 lžícemi strouhanky. V horké troubě zapečeme dozlatova.