Liptovské zapečené brambory

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 1 kg
Cibule 2 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Brynza 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu spolu s nasekanou cibulí. Promícháme s bramborami, přidáme papriku, pepř, sůl a kmín. Vše promícháme a polovinu brambor dáme do vymazaného pekáčku.
  3. Navrch rozdrobíme sýr, přikryjeme zbylými bramborami a v horké troubě zapečeme dozlatova.
  4. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.