Liptovské zapečené brambory
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
1 kg |
Cibule |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Brynza |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu spolu s nasekanou cibulí. Promícháme s bramborami, přidáme papriku, pepř, sůl a kmín. Vše promícháme a polovinu brambor dáme do vymazaného pekáčku.
- Navrch rozdrobíme sýr, přikryjeme zbylými bramborami a v horké troubě zapečeme dozlatova.
- Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.