Gratinovaná rajčata po neapolsku

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 8 ks
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky a naskládáme je do máslem vymazané zapékací mísy. Poklademe je nasekaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme směsí strouhanky, nastrouhaného parmezánu, nasekané bazalky a petrželky.
  2. Vše pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme v troubě pod grilem dozlatova.