Gratinovaná rajčata po neapolsku
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
8 ks |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky a naskládáme je do máslem vymazané zapékací mísy. Poklademe je nasekaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme směsí strouhanky, nastrouhaného parmezánu, nasekané bazalky a petrželky.
- Vše pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme v troubě pod grilem dozlatova.