Staročeská houbová žemlovka
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Houby čerstvé |
400 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Mléko polotučné |
300 ml |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Veka |
1 balení |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dorůžova. Pidáme houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podusíme doměkka.
- Do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme plátky veky namočené v mléce s rozšlehanými vejci a prokládáme je podušenými houbami. Vrchní vrstvu tvoří veka a povrch posypeme špetkou muškátu a nasekanou petrželkou. V horké troubě zapečeme dozlatova.