Staročeská houbová žemlovka

Ingredience


Cibule 2 ks
Houby čerstvé 400 g
Kmín drcený 1 špetka
Mléko polotučné 300 ml
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Veka 1 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dorůžova. Pidáme houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podusíme doměkka.
  2. Do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme plátky veky namočené v mléce s rozšlehanými vejci a prokládáme je podušenými houbami. Vrchní vrstvu tvoří veka a povrch posypeme špetkou muškátu a nasekanou petrželkou. V horké troubě zapečeme dozlatova.