Houbový jáhelník
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Houby čerstvé |
300 g |
Jáhly - loupané proso |
400 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Mléko polotučné |
1 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Osolené mléko uvedeme do varu, pomalu přisypeme jáhly a vaříme, až vznikne hustá kaše. Necháme ji vychladnout.
- Na 2 lžících sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky hub, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podusíme doměkka.
- Do vychladlé kaše zamícháme houby, vejce a nasekanou petrželku. Podle potřeby osolíme a směs rozložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. V horké troubě zapečeme dozlatova.
- Podáváme se zeleninovým salátem.