Telecí filé s chřestem

Ingredience


Chřest bílý 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 4 polévková lžíce
Telecí kýta 600 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omyté kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme je, osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova.
  2. Opečené maso dáme na zapékací mísu, obložíme je chřestovými hlavičkami, plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem. Přelijeme výpekem, do kterého jsme nalili víno. Zapečeme pod grilem.
  3. Podáváme s dušeným hráškem a vařenými bramborami, posypanými nasekanou petrželkou.