Telecí filé s chřestem
Ingredience
Chřest bílý |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
4 polévková lžíce |
Telecí kýta |
600 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omyté kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme je, osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova.
- Opečené maso dáme na zapékací mísu, obložíme je chřestovými hlavičkami, plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem. Přelijeme výpekem, do kterého jsme nalili víno. Zapečeme pod grilem.
- Podáváme s dušeným hráškem a vařenými bramborami, posypanými nasekanou petrželkou.