Guláš ze skopového masa
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
500 g |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
3 ks |
Majoránka |
3 špetka |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Sádlo škvařené |
100 g |
Skopová žebra |
1000 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vařící vody dáme maso nasekané i s kostmi na větší kusy. Přidáme divoké koření a vaříme do poloměkka.
- Osmahneme na sádle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou papriku a vše smícháme s vařeným masem.
- Přidáme na kostičky nakrájenou očištěnou zeleninu, brambory, nasekané feferonky, majoránku a utřený česnek. Podléváme pozvolna, aby byl guláš stále mírně zahoustlý a vaříme doměkka.
- Podáváme s chlebem.