Guláš ze skopového masa

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 500 g
Celer bulvový 0.5 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Feferony 3 ks
Majoránka 3 špetka
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 2 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 4 špetka
Sádlo škvařené 100 g
Skopová žebra 1000 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vařící vody dáme maso nasekané i s kostmi na větší kusy. Přidáme divoké koření a vaříme do poloměkka.
  2. Osmahneme na sádle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou papriku a vše smícháme s vařeným masem.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou očištěnou zeleninu, brambory, nasekané feferonky, majoránku a utřený česnek. Podléváme pozvolna, aby byl guláš stále mírně zahoustlý a vaříme doměkka.
  4. Podáváme s chlebem.