Gratinované filé
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
500 g |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Kapary sterilované |
20 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Okurky nakládané |
2 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Filé osolíme, naskládáme do vymazané zapékací mísy a potřeme hořčicí. Na jednotlivé porce klademe plátky okurek, sekané kapary a kostičky opečené slaniny. Vše zalijeme 1/8l kyselé smetany a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě dorůžova.
- Podáváme s pečenými bramborami a hlávkovým salátem.