Gratinované filé

Ingredience


Citrony 1 ks
Filé z aljašské tresky 500 g
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Kapary sterilované 20 ks
Máslo čerstvé 20 g
Okurky nakládané 2 ks
Slanina vepřová 50 g
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Filé osolíme, naskládáme do vymazané zapékací mísy a potřeme hořčicí. Na jednotlivé porce klademe plátky okurek, sekané kapary a kostičky opečené slaniny. Vše zalijeme 1/8l kyselé smetany a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě dorůžova.
  3. Podáváme s pečenými bramborami a hlávkovým salátem.