Pečená tykev s houbovou nádivkou

Ingredience


Cibule 2 ks
Houby čerstvé 100 g
Máslo čerstvé 60 g
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 špetka
Tykev 1 ks
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou tykev dáme do vymaštěného kastrolu, přikryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut v mírně vyhřáté troubě doměkka.
  2. Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, přidáme kousek másla a dusíme doměkka.
  3. Na zbylém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a houby nakrájené na kousky. Dusíme doměkka.
  4. Měkkou rýži promícháme s hříbkovou směsí, nakrájenými uvařenými vejci, kořením a petrželkou.
  5. Z upečené tykve seřízneme konec, semena vydlabeme a tykev naplníme připravenou náplní.
  6. Podáváme s vařenými bramborami a pečenými rajčaty.