Pečená tykev s houbovou nádivkou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Houby čerstvé |
100 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Tykev |
1 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou tykev dáme do vymaštěného kastrolu, přikryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut v mírně vyhřáté troubě doměkka.
- Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, přidáme kousek másla a dusíme doměkka.
- Na zbylém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a houby nakrájené na kousky. Dusíme doměkka.
- Měkkou rýži promícháme s hříbkovou směsí, nakrájenými uvařenými vejci, kořením a petrželkou.
- Z upečené tykve seřízneme konec, semena vydlabeme a tykev naplníme připravenou náplní.
- Podáváme s vařenými bramborami a pečenými rajčaty.