Sváteční kulajda
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
7 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
5 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a očištěné houby nakrájíme na větší kousky. Vše vložíme do hrnce s vodou, přidáme kmín, celý pepř, bobkový list, nové koření, sůl a jemně nakrájenou cibuli. Uvaříme doměkka.
- Když jsou brambory měkké, přilijeme do polévky za stálého míchání smetanu rozmíchanou s moukou a vaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme rozkvedlaná vejce, nasekaný kopr a chvíli povaříme.