Zapékané houby
Ingredience
Cibule |
50 g |
Houby čerstvé |
800 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Voda pitná |
3 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Jemně nakrájenou cibuli krátce podusíme na části másla, přidáme 3 lžičky vody, připravené houby a vše dusíme.
- Když se voda téměř odpaří, osolíme, opepříme, zamícháme a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku. Vše zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s osmaženou strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.