Míchaný houbový salát

Ingredience


Citrony 1 ks
Hříbky čerstvé 300 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Špekáčky 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné hříbky nakrájíme na plátky, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Podusíme je v malém množství vody.
  2. Vychladlé hříbky přendáme do misky a promícháme s plátky natvrdo uvařených vajec, špekáčků a rajčat.
  3. Salát promícháme a zalijeme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře.
  4. Podáváme s čerstvým chlebem.