Míchaný houbový salát
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Hříbky čerstvé |
300 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Špekáčky |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné hříbky nakrájíme na plátky, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Podusíme je v malém množství vody.
- Vychladlé hříbky přendáme do misky a promícháme s plátky natvrdo uvařených vajec, špekáčků a rajčat.
- Salát promícháme a zalijeme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře.
- Podáváme s čerstvým chlebem.