Vídeňský houbový krém

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 0.5 ks
Houby čerstvé 500 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 1 špetka
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné houby nakrájíme na plátky a na másle a jemně nakrájené cibuli je dusíme 10 minut. Potom je zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, mlékem a povaříme.
  2. Vzniklou směs rozmixujeme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu a podáváme s petrželkou k masům.
  3. Vhodnou přílohou je jemný knedlík.