Vídeňský houbový krém
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Houby čerstvé |
500 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné houby nakrájíme na plátky a na másle a jemně nakrájené cibuli je dusíme 10 minut. Potom je zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, mlékem a povaříme.
- Vzniklou směs rozmixujeme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu a podáváme s petrželkou k masům.
- Vhodnou přílohou je jemný knedlík.