Lišky na estragonu
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Estragon |
1 ks |
Lišky čerstvé |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej stolní |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, na kousky nakrájené lišky vaříme 5 minut ve vodě. Potom je podusíme na másle s olejem (1:1) spolu s nasekaným estragonem, solí, pepřem a kůrou z poloviny citronu. Dusíme na mírném ohni za občasného podlití vývarem a smetanou asi 20 minut.
- Nakonec pokrm zjemníme žloutkem rozmíchaným ve lžíci smetany.
- Podáváme jako předkrm s pečivem.