Lišky na estragonu

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Estragon 1 ks
Lišky čerstvé 300 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej stolní 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, na kousky nakrájené lišky vaříme 5 minut ve vodě. Potom je podusíme na másle s olejem (1:1) spolu s nasekaným estragonem, solí, pepřem a kůrou z poloviny citronu. Dusíme na mírném ohni za občasného podlití vývarem a smetanou asi 20 minut.
  2. Nakonec pokrm zjemníme žloutkem rozmíchaným ve lžíci smetany.
  3. Podáváme jako předkrm s pečivem.