Žampionový salát s vejci
Ingredience
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné žampiony vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme je a po vychladnutí nakrájíme na malé kousky.
- Přidáme na kostičky nakrájená uvařená vejce, zamícháme a přendáme na salátovou mísu. Zalijeme nálevem z octa, oleje a soli a necháme vychladit.
- Před podáváním okořeníme salát pepřem a nasekaným koprem.