Slepice v žampionové omáčce
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slepice |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
80 g |
Zelenina kořenová |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Slepici očistíme a naporcujeme. Maso vložíme do vařící osolené vody, přidáme zeleninu nakrájenou na kousky, cibuli a vše uvaříme doměkka.
- Ze 40g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem ze slepice, rozmícháme a povaříme. Vzniklou omáčku osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a procedíme.
- Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme je spolu s porcemi slepice do omáčky, krátce povaříme a mírně okyselíme citronovou šťávou.
- Podáváme s knedlíky nebo s jemnými noky.