Slepice v žampionové omáčce

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slepice 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 80 g
Zelenina kořenová 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slepici očistíme a naporcujeme. Maso vložíme do vařící osolené vody, přidáme zeleninu nakrájenou na kousky, cibuli a vše uvaříme doměkka.
  2. Ze 40g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem ze slepice, rozmícháme a povaříme. Vzniklou omáčku osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a procedíme.
  3. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme je spolu s porcemi slepice do omáčky, krátce povaříme a mírně okyselíme citronovou šťávou.
  4. Podáváme s knedlíky nebo s jemnými noky.