Telecí paprika
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí plec |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
- Osmažíme na másle dosklovata nakrájenou cibuli, přidáme další kus másla, zpěníme ho a přidáme ihned papriku.
- Pak přidáme maso, osolíme, zalijeme vývarem a necháme dusit asi hodinu a půl.
- Připravíme si na másle světlou jíšku a po udušení ji zaděláme k masu tak, aby nám omáčka zůstala hustší, nesmí být řídká. Maso v ní necháme chvíli povařit.
- Potom maso vyndáme a omáčku přecedíme přes jemné sítko.