Telecí paprika

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 1 l
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí plec 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
  2. Osmažíme na másle dosklovata nakrájenou cibuli, přidáme další kus másla, zpěníme ho a přidáme ihned papriku.
  3. Pak přidáme maso, osolíme, zalijeme vývarem a necháme dusit asi hodinu a půl.
  4. Připravíme si na másle světlou jíšku a po udušení ji zaděláme k masu tak, aby nám omáčka zůstala hustší, nesmí být řídká. Maso v ní necháme chvíli povařit.
  5. Potom maso vyndáme a omáčku přecedíme přes jemné sítko.