Houbové suflé
Ingredience
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 dl |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, nakrájené žampiony podusíme na másle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme sůl, špetku muškátu a umícháme dohladka. Potom přilijeme smetanu s rozkvedlanými žloutky a nakonec přidáme sníh ušlehaný z bílků.
- Směs dáme do vymazané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- Podáváme s hlávkovým salátem.