Houbové suflé

Ingredience


Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 dl
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, nakrájené žampiony podusíme na másle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme sůl, špetku muškátu a umícháme dohladka. Potom přilijeme smetanu s rozkvedlanými žloutky a nakonec přidáme sníh ušlehaný z bílků.
  2. Směs dáme do vymazané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  3. Podáváme s hlávkovým salátem.