Gratinovaná šunka se žampiony

Ingredience


Máslo čerstvé 60 g
Okurky nakládané 2 ks
Olej stolní 10 ml
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 600 g
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Vejce slepičí 4 ks
Žampiony čerstvé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky šunky opečeme na oleji, naskládáme je do gratinovací nádoby (zapékací mísy) a přidáme žampiony podušené na másle.
  2. Vejce rozšleháme s nastrouhaným sýrem, osolíme, opepříme a nalijeme na žampiony se šunkou. Gratinujeme dozlatova.
  3. Před podáváním ozdobíme pokrm proužky papriky a okurkou.
  4. Podáváme s opékanými bramborami.