Šunková omeleta se žampiony
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sodovka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
400 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a dusíme je asi 5 minut na másle. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a jemně nakrájenou šunku.
- Z mouky, žloutků a sodovky umícháme těsto a přidáme sníh ušlehaný ze 6 bílků. V dobře vymazané pánvi upečeme čtyři omelety.
- Upečené omelety naplníme připravenou houbovou nádivkou.