Šunková omeleta se žampiony

Šunková omeleta se žampiony - obrázek

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 8 polévková lžíce
Olej rostlinný 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sodovka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 400 g
Vejce slepičí 6 ks
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a dusíme je asi 5 minut na másle. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a jemně nakrájenou šunku.
  2. Z mouky, žloutků a sodovky umícháme těsto a přidáme sníh ušlehaný ze 6 bílků. V dobře vymazané pánvi upečeme čtyři omelety.
  3. Upečené omelety naplníme připravenou houbovou nádivkou.