Pečená štika s majonézou
Ingredience
Majonéza |
150 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 ks |
Ředkvička |
10 ks |
Salát vlašský |
250 g |
Štika obecná |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou štiku naporcujeme, osolíme, opaprikujeme a obalíme v mouce.
- Na rozpáleném másle na pánvi prudce opečeme připravené porce dorůžova.
- Pečenou rybu upravíme na mísu, proložíme petrželkou a ozdobíme vlašským salátem a ředkvičkami.
- Zvlášť v omáčníku podáváme opepřenou majonézu.