Štika s máslem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Štika obecná |
1 kg |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou štiku zbavíme ploutví, stočíme ji a svážeme nití nebo provázkem.
- Do kastrolu vložíme kousek cibule, bobkový list, pepř a sůl. Zalijeme vodou, chvíli povaříme a přidáme připravenou štiku. Přilijeme trochou octa a vše vaříme asi 20 minut.
- Uvařenou rybu vyjmeme na mísu, nit odstraníme a štiku posypeme osmaženou strouhankou a petrželkou. Pokapeme ji rozpuštěným máslem.