Štika s máslem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 0.5 ks
Máslo čerstvé 100 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 5 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Štika obecná 1 kg
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou štiku zbavíme ploutví, stočíme ji a svážeme nití nebo provázkem.
  2. Do kastrolu vložíme kousek cibule, bobkový list, pepř a sůl. Zalijeme vodou, chvíli povaříme a přidáme připravenou štiku. Přilijeme trochou octa a vše vaříme asi 20 minut.
  3. Uvařenou rybu vyjmeme na mísu, nit odstraníme a štiku posypeme osmaženou strouhankou a petrželkou. Pokapeme ji rozpuštěným máslem.