Kapr v koprové omáčce

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 1 ks
Kapr obecný 1 kg
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Petržel kořen 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Vývar rybí 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme, vložíme do 1 l vody, přidáme bobkový list, 50 g másla, sůl a vše povaříme asi 30 minut.
  2. Potom přidáme omytého, naporcovaného kapra a zvolna vaříme ještě 15 minut.
  3. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem z ryby. Přidáme jemně nasekaný kopr a uvařené porce kapra. Necháme jen přejít varem.
  4. Ihned podáváme.