Kapr v koprové omáčce
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
1 kg |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Vývar rybí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupanou cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme, vložíme do 1 l vody, přidáme bobkový list, 50 g másla, sůl a vše povaříme asi 30 minut.
- Potom přidáme omytého, naporcovaného kapra a zvolna vaříme ještě 15 minut.
- Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem z ryby. Přidáme jemně nasekaný kopr a uvařené porce kapra. Necháme jen přejít varem.
- Ihned podáváme.