Kapr se zeleninou
Ingredience
Brambory |
750 g |
Červená řepa |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
1 kg |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Mrkev kořen |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěného, vykuchaného kapra nakrájíme na porce.
- Mrkev, červenou řepu a cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané brambory na čtvrtky. Vše urovnáme na dno kastrolu a poklademe porcemi ryby. Zalijeme vodou do roviny, osolíme a vaříme na mírném ohni. Občas kastrolem potřeseme.
- Krátce před dovařením přilijeme mléko a přidáme máslo.
- Uvařené porce kapra upravíme na talíře a obložíme bramborami se zeleninou.