Kapr se zeleninou

Ingredience


Brambory 750 g
Červená řepa 100 g
Cibule 1 ks
Kapr obecný 1 kg
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 0.125 l
Mrkev kořen 100 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného, vykuchaného kapra nakrájíme na porce.
  2. Mrkev, červenou řepu a cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané brambory na čtvrtky. Vše urovnáme na dno kastrolu a poklademe porcemi ryby. Zalijeme vodou do roviny, osolíme a vaříme na mírném ohni. Občas kastrolem potřeseme.
  3. Krátce před dovařením přilijeme mléko a přidáme máslo.
  4. Uvařené porce kapra upravíme na talíře a obložíme bramborami se zeleninou.