Sladkokyselý kapr

Ingredience


Cibule 10 ks
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Hrozinky 50 g
Kapr obecný 1 kg
Mandle plátky 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej stolní 15 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi zahřejeme olej a vložíme do něj cibulky. Když začnou zlátnout, přidáme mouku a lžíci cukru - nenecháme zhnědnout. Přilijeme dostatečné množství vody, ocet, přidáme lžíci cukru, hrozinky a mandle. Přivedeme k varu a osolíme.
  2. Potom vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme na velmi mírném ohni, až je ryba měkká.
  3. Porce kapra přendáme do hlubší mísy a přelijeme obsahem pánve. Hrozinky a mandle upravíme kolem ryby.
  4. Podáváme studené s bílým pečivem.