Sladkokyselý kapr
Ingredience
Cibule |
10 ks |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Hrozinky |
50 g |
Kapr obecný |
1 kg |
Mandle plátky |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
15 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi zahřejeme olej a vložíme do něj cibulky. Když začnou zlátnout, přidáme mouku a lžíci cukru - nenecháme zhnědnout. Přilijeme dostatečné množství vody, ocet, přidáme lžíci cukru, hrozinky a mandle. Přivedeme k varu a osolíme.
- Potom vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme na velmi mírném ohni, až je ryba měkká.
- Porce kapra přendáme do hlubší mísy a přelijeme obsahem pánve. Hrozinky a mandle upravíme kolem ryby.
- Podáváme studené s bílým pečivem.