Filé s rajčaty
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
1 kg |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do vymaštěné pánve. Porce obložíme kolečky rajčat, kousky másla (100 g) a kolečky cibule. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut.
- Vzniklou omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a mouky, povaříme a nakonec přidáme lžíci rajčatového protlaku.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým pečivem.