Filé s rajčaty

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 1 kg
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do vymaštěné pánve. Porce obložíme kolečky rajčat, kousky másla (100 g) a kolečky cibule. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut.
  2. Vzniklou omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a mouky, povaříme a nakonec přidáme lžíci rajčatového protlaku.
  3. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým pečivem.