Filé s rajčaty a vejci
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
500 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené porce filé a opečeme je.
- Když je ryba téměř měkká, poklademe ji silnějšími plátky rajčat, která jsme mírně opekli. Pekáč přikryjeme, rybu mírně podlijeme a dusíme tak dlouho, aby se rajčata prohřála a zůstala vcelku.
- Nakonec na filé rozklepneme vejce a necháme je ztuhnout.
- Podáváme se šťouchanými bramborami nebo s těstovinami.