Filé s rajčaty a vejci

Ingredience


Cibule 1 ks
Filé z aljašské tresky 500 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 400 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené porce filé a opečeme je.
  2. Když je ryba téměř měkká, poklademe ji silnějšími plátky rajčat, která jsme mírně opekli. Pekáč přikryjeme, rybu mírně podlijeme a dusíme tak dlouho, aby se rajčata prohřála a zůstala vcelku.
  3. Nakonec na filé rozklepneme vejce a necháme je ztuhnout.
  4. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo s těstovinami.