Kapr na budínský způsob
Ingredience
Celer sterilovaný |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
1 kg |
Kedlubna |
1 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Petržel kořen |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mrkev, celer, petržel, kedlubnu a cibuli očistíme, nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle. Podlijeme trochou vody a dusíme.
- Když je zelenina téměř měkká, vložíme na ni porce kapra. Osolíme, zalijeme bílým vínem a zprudka dusíme, až se šťáva z poloviny vydusí a zhoustne.
- Podáváme s osmaženými plátky chleba.