Kapr v míse

Ingredience


Cibule 2 ks
Citronová kůra 1 špetka
Kapary sterilované 1 kávová lžička
Kapr obecný 1 kg
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 120 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sardelové řezy 2 ks
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapékací mísu vymastíme máslem. Na dno dáme nakrájenou cibuli, nasekané sardelové řezy, porce osoleného kapra, kapary, citronovou kůru, tymián, majoránku a petrželku. Nakonec přidáme zbylé máslo.
  2. Směs osmahneme, zalijeme vodou s octem a pod pokličkou zvolna dusíme.
  3. Podáváme v míse.