Kapr v míse
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Kapary sterilované |
1 kávová lžička |
Kapr obecný |
1 kg |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
120 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sardelové řezy |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zapékací mísu vymastíme máslem. Na dno dáme nakrájenou cibuli, nasekané sardelové řezy, porce osoleného kapra, kapary, citronovou kůru, tymián, majoránku a petrželku. Nakonec přidáme zbylé máslo.
- Směs osmahneme, zalijeme vodou s octem a pod pokličkou zvolna dusíme.
- Podáváme v míse.