Treska s rýží

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Olej olivový extra panenský 0.2 l
Paprika mletá sladká 1 špetka
Rýže loupaná 250 g
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 500 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou tresku nakrájíme na kousky.
  2. V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme na něj tresku, kolečka cibule, podlijeme trochou vody. Necháme dusit asi 10 minut.
  3. Potom přidáme propláchnutou a spařenou rýži, nakrájený česnek. Zalijeme 0,4 l teplé vody, poprášíme paprikou a pod poklicí dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec rýží v kastrolu potřeseme, aby se neslepovala a necháme bez pokličky změknout.
  4. Hotový pokrm vyklopíme na teplou mísu a podáváme.