Treska s rýží
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Olej olivový extra panenský |
0.2 l |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
500 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou tresku nakrájíme na kousky.
- V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme na něj tresku, kolečka cibule, podlijeme trochou vody. Necháme dusit asi 10 minut.
- Potom přidáme propláchnutou a spařenou rýži, nakrájený česnek. Zalijeme 0,4 l teplé vody, poprášíme paprikou a pod poklicí dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec rýží v kastrolu potřeseme, aby se neslepovala a necháme bez pokličky změknout.
- Hotový pokrm vyklopíme na teplou mísu a podáváme.