Úhoř po burgundsku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Karotka |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Úhoř říční |
1 kg |
Víno červené |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěného úhoře nakrájíme na menší porce a vložíme na máslem vymazanou pánev. Přidáme pokrájenou cibuli a karotku, podlijeme vodou, dusíme 15 - 20 minut.
- Potom přidáme česnek, tymián, bobkový list, pepř a sůl. Vše zalijeme vínem, dusíme ještě 20 minut.
- Úhoře vyjmeme a šťávu přecedíme. Každou porci přelijeme omáčkou.
- Podáváme s osmaženým chlebem.