Úhoř po burgundsku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Karotka 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
Úhoř říční 1 kg
Víno červené 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného úhoře nakrájíme na menší porce a vložíme na máslem vymazanou pánev. Přidáme pokrájenou cibuli a karotku, podlijeme vodou, dusíme 15 - 20 minut.
  2. Potom přidáme česnek, tymián, bobkový list, pepř a sůl. Vše zalijeme vínem, dusíme ještě 20 minut.
  3. Úhoře vyjmeme a šťávu přecedíme. Každou porci přelijeme omáčkou.
  4. Podáváme s osmaženým chlebem.