Úhoř na šalvěji
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Šalvěj sušená |
1 špetka |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Úhoř říční |
1 kg |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěného úhoře i s kůží nakrájíme na menší kousky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
- Dílky úhoře navlékáme na špejli střídavě s plátky žemle. Každý dílek okořeníme trochu šlavěje.
- Do pekáčku dáme část másla, špejle s úhořem položíme přes pekáček a maso potřeme zbylým máslem, posypeme strouhankou. Pečeme, než žemle zčervená.
- Podáváme s holandskou omáčkou a vařenými novými bramborami.