Úhoř na šalvěji

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Šalvěj sušená 1 špetka
Strouhanka 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Úhoř říční 1 kg
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného úhoře i s kůží nakrájíme na menší kousky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Dílky úhoře navlékáme na špejli střídavě s plátky žemle. Každý dílek okořeníme trochu šlavěje.
  3. Do pekáčku dáme část másla, špejle s úhořem položíme přes pekáček a maso potřeme zbylým máslem, posypeme strouhankou. Pečeme, než žemle zčervená.
  4. Podáváme s holandskou omáčkou a vařenými novými bramborami.