Nudlová polévka s hovězím masem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
6 ks |
Houby sušené |
7 g |
Hovězí plec |
350 g |
Hovězí vývar základní |
2000 ml |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nudle čínské vaječné |
85 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
85 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno rýžové čínské |
4 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené houby rozdrobíme na malé kousky, vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme cca 15 minut máčet.
- Cibulku a mrkev nakrájíme na tenké, 5 cm dlouhé proužky. Z masa odstraníme tuk, nakrájíme na tenké plátky.
- Ve velkém hrnci rozpálíme olej, maso orestujeme do hněda. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do hrnce přidáme rozmačkaný česnek, oloupaný a nadrobno nakrájený zázvor. Cibulku a mrkev podusíme cca 3 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme houby i s výluhem, sójovou omáčku, rýžové víno a dostatečně okořeníme.
- Krátce zprudka povaříme, poté zakryjeme a necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min.
- Nudle rozlomíme na několik větších kousků, spolu s nakrájeným špenátem přidáme do hrnce. Na mírném ohni vaříme ještě 5 minut, než maso změkne.
- Před podáváním dle chuti okořeníme.