Nudlová polévka s hovězím masem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 6 ks
Houby sušené 7 g
Hovězí plec 350 g
Hovězí vývar základní 2000 ml
Mrkev kořen 2 ks
Nudle čínské vaječné 85 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 85 g
Sůl 1 špetka
Víno rýžové čínské 4 polévková lžíce
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby rozdrobíme na malé kousky, vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme cca 15 minut máčet.
  2. Cibulku a mrkev nakrájíme na tenké, 5 cm dlouhé proužky. Z masa odstraníme tuk, nakrájíme na tenké plátky.
  3. Ve velkém hrnci rozpálíme olej, maso orestujeme do hněda. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do hrnce přidáme rozmačkaný česnek, oloupaný a nadrobno nakrájený zázvor. Cibulku a mrkev podusíme cca 3 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme houby i s výluhem, sójovou omáčku, rýžové víno a dostatečně okořeníme.
  4. Krátce zprudka povaříme, poté zakryjeme a necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min.
  5. Nudle rozlomíme na několik větších kousků, spolu s nakrájeným špenátem přidáme do hrnce. Na mírném ohni vaříme ještě 5 minut, než maso změkne.
  6. Před podáváním dle chuti okořeníme.