Štika na smetaně s vejci
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.3 l |
Štika obecná |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Porce očištěné štiky protáhneme slaninou a osolíme.
- Zapékací mísu vymastíme máslem, na dno nasypeme jemně nakrájenou cibuli. Na ni vložíme štiku, zalijeme smetanou a dáme do trouby péct.
- Upečenou štiku před podáváním posypeme nadrobno nasekanými vařenými vejci.
- Podáváme v míse, ve které jsme štiku upekli. Vhodnou přílohou jsou malé houskové knedlíčky nebo noky.