Kapr po maďarsku

Ingredience


Brambory 300 g
Cibule 1 ks
Kapr obecný 1 kg
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 3 ks
Rajčata 3 ks
Slanina vepřová 50 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a mírně osolíme. Pečeme v troubě do poloměkka.
  2. Poté brambory pokryjeme vrstvou rozkrájených rajčat, paprik a koleček cibule. Navrch položíme porce kapra, které jsme protáhli slaninou a obalili v mouce, smíchané se solí i paprikou. Vše zalijeme smetanou a pečeme v troubě.