Kapr po maďarsku
Ingredience
Brambory |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
1 kg |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Rajčata |
3 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupané brambory nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a mírně osolíme. Pečeme v troubě do poloměkka.
- Poté brambory pokryjeme vrstvou rozkrájených rajčat, paprik a koleček cibule. Navrch položíme porce kapra, které jsme protáhli slaninou a obalili v mouce, smíchané se solí i paprikou. Vše zalijeme smetanou a pečeme v troubě.