Treska se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Filé z aljašské tresky |
1 kg |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté filé obalíme v mouce, smíchané se solí a pepřem.
- Připravené porce filé naskládáme do vymazaného pekáče, polijeme trochou mléka a posypeme strouhankou. Kolem okrajů pekáče vyrovnáme plátky anglické slaniny. Filé poklademe vločkami másla a dáme péct do vyhřáté trouby na 25 minut.
- Podáváme se zeleným hráškem.