Treska na pivě

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 2 ks
Filé z aljašské tresky 750 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý celý 5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 0.25 l
Solamyl 10 g
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli lehce osmahneme na másle a rozestřeme na dno pekáče.
  2. Na cibuli rozložíme osolené filé, pokrájené na kousky. Přidáme bobkový list, tymián, nasekanou petrželku, celý pepř, osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
  3. Potom šťávu slijeme a zahustíme Solamylem, rozmíchaným v trošce vody. Za stálého míchání přivedeme k varu, rybu omáčkou přelijeme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.