Treska na pivě
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Filé z aljašské tresky |
750 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý celý |
5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0.25 l |
Solamyl |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli lehce osmahneme na másle a rozestřeme na dno pekáče.
- Na cibuli rozložíme osolené filé, pokrájené na kousky. Přidáme bobkový list, tymián, nasekanou petrželku, celý pepř, osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- Potom šťávu slijeme a zahustíme Solamylem, rozmíchaným v trošce vody. Za stálého míchání přivedeme k varu, rybu omáčkou přelijeme.
- Podáváme s vařenými bramborami.