Hovězí polévka s fritátovými nudlemi

Ingredience


Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hrubá 150 g
Petržel - nať 10 g
Polévkové koření 13.3 g
Sůl 10 g
Tuk 150 g
Vejce slepičí 80 g
Vývar z hovězích kostí 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  2. Vejce dobře rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme prosátou hrubou mouku, trochu soli a vymícháme řidší těstíčko.
  3. Pánvičku potřeme tukem a z těstíčka pečeme tenké palačinkové placky.
  4. Z upečených placek nakrájíme užší delší nudle a usmažíme je v horkém tuku dočervena. Vyjmeme je a necháme okapat.
  5. Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s fritátovými nudlemi vkládáme do polévky až při podávání.