Hovězí polévka s fritátovými nudlemi
Ingredience
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Petržel - nať |
10 g |
Polévkové koření |
13.3 g |
Sůl |
10 g |
Tuk |
150 g |
Vejce slepičí |
80 g |
Vývar z hovězích kostí |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- Vejce dobře rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme prosátou hrubou mouku, trochu soli a vymícháme řidší těstíčko.
- Pánvičku potřeme tukem a z těstíčka pečeme tenké palačinkové placky.
- Z upečených placek nakrájíme užší delší nudle a usmažíme je v horkém tuku dočervena. Vyjmeme je a necháme okapat.
- Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s fritátovými nudlemi vkládáme do polévky až při podávání.