Houby s tuňákem

Houby s tuňákem - obrázek

Ingredience


Cibule 1 polévková lžíce
Cukr krupice 70 g
Hříbky čerstvé 24 ks
Kompot mandarinkový 150 g
Ocet kvasný lihový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 5 polévková lžíce
Sherry brandy 5 polévková lžíce
Tuňák v oleji 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme sójovou omáčku, ocet, sherry, cukr, cibuli, polovinu dávky petrželky a pepř. Přivedeme k varu a nalijeme na očištěné kloboučky hub. Marinujeme asi 4 hodiny a během marinování občas promícháme.
  2. Potom houby scedíme a ponecháme si asi 7 lžic marinády.
  3. Maso z tuňáka rozebereme na kousky a smícháme se zbylou petrželkou a marinádou.
  4. Vzniklou směsí naplníme kloboučky hub a každý ozdobíme dílkem mandarinky.