Houby s tuňákem
Ingredience
Cibule |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
70 g |
Hříbky čerstvé |
24 ks |
Kompot mandarinkový |
150 g |
Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 polévková lžíce |
Sherry brandy |
5 polévková lžíce |
Tuňák v oleji |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme sójovou omáčku, ocet, sherry, cukr, cibuli, polovinu dávky petrželky a pepř. Přivedeme k varu a nalijeme na očištěné kloboučky hub. Marinujeme asi 4 hodiny a během marinování občas promícháme.
- Potom houby scedíme a ponecháme si asi 7 lžic marinády.
- Maso z tuňáka rozebereme na kousky a smícháme se zbylou petrželkou a marinádou.
- Vzniklou směsí naplníme kloboučky hub a každý ozdobíme dílkem mandarinky.