Pikantní omáčka
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
0.5 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Žloutky, vodu, ocet, mouku, máslo a sůl zahříváme ve vodní lázni za stálého míchání do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout.
- Do vychladlé omáčky vmícháme hořčici, jemně nakrájenou cibuli a okurku, sardelovou pastu, nasekanou petrželku a špetku citronové kůry. Vše dobře promícháme.
- Omáčku podáváme k rybám.