Pikantní omáčka

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Citronová kůra 1 špetka
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hrubá 1 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 0.5 polévková lžíce
Okurky nakládané 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sardelová pasta 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky, vodu, ocet, mouku, máslo a sůl zahříváme ve vodní lázni za stálého míchání do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout.
  2. Do vychladlé omáčky vmícháme hořčici, jemně nakrájenou cibuli a okurku, sardelovou pastu, nasekanou petrželku a špetku citronové kůry. Vše dobře promícháme.
  3. Omáčku podáváme k rybám.