Sardinky s fazolemi

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 2 ks
Fazole vařené 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej stolní 5 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčatová šťáva 200 g
Sardinky v rajčatové omáčce 250 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole rozmixujeme a promícháme s polovinou nasekané cibule a s 4 lžícemi oleje. Hmotu rozprostřeme na plech a nakrájíme na čtverečky.
  2. Na každý kousek dáme sardinky, stočíme, obalíme v mouce a opečeme na pánvi na oleji. Osušíme na ubrousku.
  3. Potom smícháme zbylou cibuli, rajčatovou šťávu, olej, chilli a petržel. Osolíme a dusíme na pánvi do zhoustnutí.
  4. Směs nalijeme na závitky a posypeme nasekanou petrželkou.