Skopové řízky po indicku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Skopová kýta |
800 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme.
- Připravené maso dáme marinovat do směsi utřeného česneku, všeho koření, octa a soli. Marinujeme asi 4 hodiny.
- Potom řízky namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme ve strouhance. Smažíme je na mírném ohni na oleji po obou stranách.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.