Skopové řízky po indicku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Skopová kýta 800 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme.
  2. Připravené maso dáme marinovat do směsi utřeného česneku, všeho koření, octa a soli. Marinujeme asi 4 hodiny.
  3. Potom řízky namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme ve strouhance. Smažíme je na mírném ohni na oleji po obou stranách.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.